Προσοχή, Παρακάτω παρουσιάζονται μόνο οι σημαντικές απεργίες/πληροφορίες της επιλεγμένης κατηγορίας. Για όλες τις απεργίες παρακαλώ επισκεφτείτε το κεντρικό ημερολόγιο

Συγκοινωνίες

Print

Ηλεκτρικος (ΗΣΑΠ) 1 Νοεμβρίου 10:00 έως 14:00

Ηλεκτρικος (ΗΣΑΠ) 1 Νοεμβρίου 10:00 έως 14:00,

Δεν μπαίνει και με τον καλύτερο τρόπο ο Νοέμβριος για τους επιβάτες των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς. Βλέπετε, το Σωματείο Εργαζόμενων Ηλεκτροδηγών Ηλεκτρικών Σιδηροδρόμων Αθηνών-Πειραιώς (Γραμμή 1), προχωρά σε ολιγόωρες στάσεις εργασίας, αντιδρώντας στη διοίκηση της ΣΤΑΣΥ, η οποία «αρνείται τον διάλογο για κοινοποιημένα προς αυτήν κρίσιμα ζητήματα, τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για το επιβατικό κοινό».

Συνεπώς, οι συρμοί του Ηλεκτρικού θα μείνουν ακινητοποιημένοι τις εξής ημέρες και ώρες:

  • Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2016: Μεταξύ 10:00 π.μ. – 14:00
  • Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2016: Μεταξύ 11:00 π.μ. – 16:00
Προς το παρόν, δεν υπάρχει ενημέρωση για αντίστοιχες κινητοποιήσεις των γραμμών 2 και 3 του Μετρό αλλά ούτε και των Τραμ, Λεωφορείων ή Τρόλεϊ. Για οποιαδήποτε αλλαγή ωστόσο, θα σας ενημερώσουμε το συντομότερο.

Πηγή:www.neopolis.gr

Print

ΟΣΕ & Προαστιακός 9 Ιουνίου, 24ωρη

ΟΣΕ & Προαστιακός 9 Ιουνίου, 24ωρη

Η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης κατέληξε ομόφωνα στην απόφαση για απεργία, καθώς όπως όλα δείχνουν εκείνη την ημέρα θα βρίσκεται στην χώρα η ιταλική αντιπροσωπεία που έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

«Οι μηχανοδηγοί με τον τρόπο αυτό στέλνουν ένα μήνυμα στους επίδοξους αγοραστές ότι η ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ είναι ανεπιθύμητη από το πλέον δυναμικό συνδικάτο στην εταιρεία» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εταιρία.

Η εν λόγω απεργία επηρεάζει τόσο τα δρομολόγια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ όσο και του Προαστιακού.

Print

Ηλεκτρικος (ΗΣΑΠ) 8 Νοεμβρίου 11:00 έως 16:00

Ηλεκτρικος (ΗΣΑΠ) 8 Νοεμβρίου 11:00 έως 16:00,

Το Σωματείο Εργαζόμενων Ηλεκτροδηγών Ηλεκτρικών Σιδηροδρόμων Αθηνών-Πειραιώς (Γραμμή 1), προχωρά σε ολιγόωρες στάσεις εργασίας, αντιδρώντας στη διοίκηση της ΣΤΑΣΥ, η οποία «αρνείται τον διάλογο για κοινοποιημένα προς αυτήν κρίσιμα ζητήματα, τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για το επιβατικό κοινό».

Συνεπώς, οι συρμοί του Ηλεκτρικού θα μείνουν ακινητοποιημένοι:

  • Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2016: Μεταξύ 11:00 π.μ. – 16:00

Πηγή: Τηλεφωνική Επικοινωνία

Print

ΟΣΕ & Προαστιακός 6 Ιουλίου, 24ωρη

ΟΣΕ & Προαστιακός 6 Ιουλίου, 24ωρη

Μεταφέρθηκε η 24ώρη απο 22 Ιουνίου σε 6 Ιουλίου.
Δεν θα γίνονται δρομολόγια του Μετρό προς το αεροδρόμιο όλη την ημέρα.

Δεν θα γίνει η απεργία που είχαν εξαγγείλει για αύριο Τετάρτη (22.06.2016) οι εργαζόμενοι στα τρένα και τον προαστιακό. Αποφασίστηκε η απεργία να μετατεθεί για τις 6 Ιουλίου. Κανονικά, αντίθετα, γίνονται σήμερα οι στάσεις εργασίας. Οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να αναστείλουν την προγραμματισμένη για αύριο Τετάρτη 24ωρη απεργία τους για τις 6 Ιουλίου μετά την απόφαση του ΤΑΙΠΕΔ να δώσει ολιγοήμερη παράταση για την υποβολή των δεσμευτικών προσφορών για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και την ΕΕΣΣΤΥ. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών, η 24ωρη απεργία που είχε εξαγγελθεί για αύριο, ημέρα κατάθεσης δεσμευτικών προσφορών, μετατίθεται για την Τετάρτη 6 Ιουλίου ενώ αναμένεται να ανακοινώσει και νέες επεναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας από την επόμενη εβδομάδα.

Print

Μετρό, Ηλεκτρικος (ΗΣΑΠ) & Τραμ στάσεις εργασίας από 16 Νοεμβρίου έως 2 Δεκεμβρίου

Η σελίδα θα αλλάζει ανάλογα τις ανακοινώσεις απο stasy.gr και oasa.gr
Επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι σε ΗΣΑΠ - Μετρό και Τραμ από την Τρίτη 15 Νοεμβρίου αντιδρώντας στα κυβερνητικά σχέδια συγχώνευσης υπηρεσιών της ΣΤΑΣΥ και της ΟΣΥ υπό τη σκέπη του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών (ΟΑΣΑ).


Παράλληλα θα γίνουν και στάσεις εργασίας σε Ηλεκτρικός (ΗΣΑΠ) απο το σωματείο ηλεκτροδηγών. Δελτίο Τύπου
Αναλυτικότερα:
Τρίτη 15 ΝοεμβρίουΜετρο & Τραμ, Μετρο κινείται από τις 10:00 το πρωί, Τράμ κινείται από τις 21:00 το βράδυ
Τετάρτη 16 Νοεμβρίου Τραμ & ΗΣΑΠ, ΗΣΑΠ (Ηλεκτροδηγοί) στάση 21:00 έως λήξη, Τραμ στάση 10:00 έως 16:00
Παρασκευή 18 ΝοεμβρίουΣτάση εργασίας από έναρξη έως 10:00 σε μετρό και τραμ και απο τις 12:00 έως τις 16:00 σε ΗΣΑΠ
Δευτέρα 21 Νοεμβρίου ΗΣΑΠ, έναρξη έως 10:00
Τρίτη 22 Νοεμβρίου Mετρο, Τραμ 12:00 έως 16:00
Πέμπτη 24 Νοεμβρίου ΗΣΑΠ (Ηλεκτροδηγοί), 21:00 έως λήξη
Σάββατο 26 Νοεμβρίου ΗΣΑΠ (Ηλεκτροδηγοί), 21:00 έως λήξη
Δευτέρα 28 Νοεμβρίου ΗΣΑΠ (Ηλεκτροδηγοί), έναρξη έως 10:00
Τετάρτη 30 ΝοεμβρίουΗΣΑΠ (Ηλεκτροδηγοί), 12:00 έως 16:00
Παρασκευή 2 ΔεκεμβρίουΗΣΑΠ (Ηλεκτροδηγοί), 21:00 έως λήξη
πηγή naftemporiki.gr

Πηγή:Δελτίο Τύπου

Print

ΟΣΕ & Προαστιακός απεργία έως και την Πέμπτη 14 Ιουλίου

ΟΣΕ & Προαστιακός απεργία έως και την Πέμπτη 14 Ιουλίου

Από αύριο Παρασκευή 8/7/2016 έως και την Πέμπτη 14/7/2016, δεν θα πραγματοποιηθεί κανένα δρομολόγιο όλου του σιδηροδρομικού δικτύου, των αμαξοστοιχιών του Προαστιακού Σιδηρόδρομου της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας, του Αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλος και των λεωφορείων στη διαδρομή Κιάτο – Πάτρα και αντιστρόφως, λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων που ανακοίνωσαν τα σωματεία εργαζομένων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Τις απεργιακές κινητοποιήσεις πραγματοποιούν, η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης (Π.Ε.Π.Ε.) και η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού ΤΡΑΙΝΟΣΕ (Π.Ε.Π.ΤΡΑΙΝΟΣΕ). Οι επιβάτες που επρόκειτο να ταξιδέψουν το χρονικό διάστημα αυτό και έχουν αγοράσει εισιτήρια από φυσικά σημεία πώλησης, δικαιούνται επιστροφή του αντιτίμου των εισιτηρίων είτε σε μετρητά, είτε με τη μορφή «κουπονιού ταξιδίου». Για τους επιβάτες που έχουν αγοράσει τα εισιτήρια τους μέσω διαδικτύου η επιστροφή του αντιτίμου γίνεται απευθείας στην πιστωτική τους κάρτα. Αναλυτικά τα όσα ισχύουν βάσει των σιδηροδρομικών κανονισμών σε περιπτώσεις ακυρώσεων δρομολογίων λόγω απεργιακών κινητοποιήσεων, αναφέρονται στο παρακάτω σύνδεσμο: (Τμήμα όρων μεταφοράς 4.3, σελίδα 10) http://www.trainose.gr/wp-content/uploads/2014/03/oroi_metaforas_epivatwn.pdf?a9aeb9

Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται στον τηλεφωνικό αριθμό 14511

Η εν λόγω απεργία επηρεάζει τόσο τα δρομολόγια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ όσο και του Προαστιακού.

Print

Τρόλεϊ στάση εργασίας 12:00 έως 17:00, 12 Οκτωβρίου

Τρόλεϊ στάση εργασίας 12:00 έως 17:00, 12 Οκτωβρίου, Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ, σε έκτακτη συνεδρίαση του που πραγματοποιήθηκε στη Λέσχη Εργαζομένων, αποφάσισε την πραγματοποίηση της τρίτης εξ αναβολής εκλογοαπολογιστικής Γενικής Συνέλευσης την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου στη λέσχη, στην πλατεία Αττικής. Τα θέματα που θα απασχολήσουν τη συνέλευση είναι: -Οικονομικός – Διοικητικός απολογισμός -Ορισμός εφορευτικής επιτροπής Για να μπορέσουν οι εργαζόμενοι να προσέλθουν στη συνέλευση υα πραγματοποιηθεί 5ωρη στάση εργασίας από τις 12:00 ως τις 17:00.

Πηγή:http://www.makeleio.gr

Print

ΟΣΕ & Προαστιακός απεργία Δευτέρα 18 Ιουλίου

ΟΣΕ & Προαστιακός απεργία Δευτέρα 18 Ιουλίου

Αναστολή Απεργίας για Τρίτη-Τετάρτη

Σε νέες τρίωρες επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας προχωρούν από την ερχόμενη Δευτέρα μέχρι και την Τετάρτη τα Σωματεία εργαζομένων στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ, με αποτέλεσμα να μην πραγματοποιηθεί κανένα δρομολόγιο επιβατικών αμαξοστοιχιών. Οι εμπορικές αμαξοστοιχίες θα μείνουν ακινητοποιημένες έως και την ερχόμενη Πέμπτη. Κατά τη σημερινή τους συνεδρίαση οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ αποφάσισαν να προχωρήσουν σε νέες κινητοποιήσεις μετά την απόφαση του ΤΑΙΠΕΔ να εγκρίνει την δεσμευτική προσφορά των Ιταλικών Σιδηροδρόμων για την εξαγορά του 100% της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, με τίμημα 45 εκατ. ευρώ. Τα σωματεία θα συνεδριάσουν εκ νέου την Πέμπτη προκειμένου να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους.

Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται στον τηλεφωνικό αριθμό 14511

Η εν λόγω απεργία επηρεάζει τόσο τα δρομολόγια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ όσο και του Προαστιακού.