Προσοχή, Παρακάτω παρουσιάζονται μόνο οι σημαντικές απεργίες/πληροφορίες της επιλεγμένης κατηγορίας. Για όλες τις απεργίες παρακαλώ επισκεφτείτε το κεντρικό ημερολόγιο

Εκπαίδευση

Print

ΔΟΕ (Δάσκαλοι) & ΟΛΜΕ (Καθηγητές) 6 Νοεμβρίου απεργία

ΔΟΕ (Δάσκαλοι) & ΟΛΜΕ (Καθηγητές) 6 Νοεμβρίου απεργία, Παράλληλα, η ΔΟΕ καλεί τους εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο που συνδιοργανώνει από κοινού με την ΟΛΜΕ στις 31 Οκτωβρίου

Στη γενική απεργία της 6ης Νοεμβρίου που κήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ θα συμμετάσχει η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΔΟΕ), διαμαρτυρόμενη για τις «αντιλαϊκές μνημονιακές πολιτικές που θέλουν να γονατίσουν τους εργαζόμενους».

Ακόμη, η ΔΟΕ καλεί τους εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο που συνδιοργανώνει από κοινού με την ΟΛΜΕ στις 31 Οκτωβρίου το απόγευμα στην Αθήνα (6:00 μ.μ.) στα Προπύλαια αλλά και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.

«Αντιστεκόμαστε στις πολιτικές που συρρικνώνουν τα δημόσια κοινωνικά αγαθά, που δημιουργούν στρατιές ανέργων, σκορπούν και καλλιεργούν φοβικά σύνδρομα και οδηγούν την κοινωνία μας στην εξαθλίωση», αναφέρει η Ομοσπονδία σε σχετική ανακοίνωσή της, προσθέτοντας πως οι Έλληνες εκπαιδευτικοί βιώνουν καθημερινά αυτή την πολιτική «που διαλύει τη δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση».

Πηγή: http://protothema.gr

Print

ΟΛΜΕ (Καθηγητές) 17 Μαΐου απεργία και επαναλαμβανόμενες απεργίες από 20 έως 24 Μαΐου

ΟΛΜΕ (Καθηγητές) 17 Μαΐου απεργία και επαναλαμβανόμενες απεργίες από 20 έως 24 Μαΐου, Απεργία στις 17 Μαΐου, πρώτη ημέρα των πανελλαδικών εξετάσεων, και επαναλαμβανόμενες απεργίες από 20 έως 24 Μαΐου, αποφάσισε η ΟΛΜΕ με 9 ψήφους υπέρ και 2 κατά.

«Την απόφαση για την απεργία την πυροδότησε το υπουργείο Παιδείας με τη συμπεριφορά του» δήλωσε ο κ. Παπαχρήστος.
«Εάν η κυβέρνηση προχωρήσει στην επιστράτευση, εμείς θα γυρίσουμε με το κεφάλι ψηλά και θα δούμε τους απολυμένους συναδέλφους μας, στα μάτια» πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ.
Σύμφωνα με τον κ. Παπαχρήστο την απόφαση στηρίζουν όλες οι συνδικαλιστικές δυνάμεις εκτός του ΠΑΜΕ.
Ο κ. Παπαχρήστος κατέληξε λέγοντας ότι θα αναλάβει πρωτοβουλία προκειμένου να αρχίσει διάλογος με το υπουργείο παιδείας.

Πηγή: http://skai.gr
Print

Διοικητικοί Υπάλληλοι ΑΕΙ 10,11,12 & 13 Σεπτεμβρίου

Διοικητικοί Υπάλληλοι ΑΕΙ 10,11,12 & 13 Σεπτεμβρίου, Με δύο 48ωρες απεργίες, 10 και 11 και 12 και 13 Σεπτεμβρίου, αλλά και μια πενθήμερη από τις 16 έως τις 20 Σεπτεμβρίου απαντά η Πανελλήνια Ομοσπονδία των διοικητικών υπαλλήλων ανωτάτων Ιδρυμάτων στην επικείμενη διαθεσιμότητα 1.500 εργαζομένων στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ. Κατά συνέπεια, στις 11 Σεπτεμβρίου, ημέρα έναρξης των εγγραφών των φοιτητών, οι γραμματείες των σχολών θα είναι κλειστές ενώ, όπως φαίνεται, δεν πρόκειται να λειτουργήσουν πριν από τις 20 Σεπτεμβρίου.

Πηγήhttp://www.naftemporiki.gr

Print

ΔΟΕ (Δάσκαλοι) 10 Απριλίου στάση εργασίας 11:00 έως 14:00 & 14:00 έως 17:00

ΔΟΕ (Δάσκαλοι) 10 Απριλίου στάση εργασίας 11:00 έως 14:00 & 14:00 έως 17:00 , Τρίωρη στάση εργασίας εξήγγειλε τη Δευτέρα η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΔΟΕ) για την Τετάρτη 10 Απριλίου και συγκεκριμένα για τις τρεις τελευταίες ώρες της πρωινής βάρδιας και τις τρεις πρώτες της απογευματινής.

Η στάση εργασίας κρίθηκε αναγκαία από το διοικητικό συμβούλιο της ΔΟΕ για να συμμετάσχουν οι εκπαιδευτικοί στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που προγραμματίζονται στις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης της χώρας καθώς και στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, με αφορμή την εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας που αφορά τη μείωση των οργανικών θέσεων.

Όπως ανακοίνωσε η ΔΟΕ, οι Σύλλογοι των Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, μπορούν να κηρύξουν επίσης, επιπλέον τρίωρη στάση, εφόσον κρίνουν ότι αυτό βοηθά οργανωτικά τη συμμετοχή στις κινητοποιήσεις.

«Οι βάρβαρες πολιτικές λιτότητας δεν έχουν τέλος. Ο εκπαιδευτικός τρομοκρατείται, χειραγωγείται, απολύεται. Όχι στο "κούρεμα των σχολείων"», δήλωσε, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωσή της η ΔΟΕ.

Στην Αθήνα η συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα γίνει στις 14.00 την Τετάρτη στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αττικής.

Δελτίο Τύπου: http://doe.gr,
Πηγή: http://tovima.gr

Print

Διοικητικοί Υπάλληλοι ΑΕΙ 16 έως 20 Σεπτεμβρίου

Διοικητικοί Υπάλληλοι ΑΕΙ 16 έως 20 Σεπτεμβρίου, Με δύο 48ωρες απεργίες, 10 και 11 και 12 και 13 Σεπτεμβρίου, αλλά και μια πενθήμερη από τις 16 έως τις 20 Σεπτεμβρίου απαντά η Πανελλήνια Ομοσπονδία των διοικητικών υπαλλήλων ανωτάτων Ιδρυμάτων στην επικείμενη διαθεσιμότητα 1.500 εργαζομένων στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ. Κατά συνέπεια, στις 11 Σεπτεμβρίου, ημέρα έναρξης των εγγραφών των φοιτητών, οι γραμματείες των σχολών θα είναι κλειστές ενώ, όπως φαίνεται, δεν πρόκειται να λειτουργήσουν πριν από τις 20 Σεπτεμβρίου.

Πηγήhttp://www.naftemporiki.gr

Print

ΟΛΜΕ (Καθηγητές) & ΔΟΕ (Δάσκαλοι) 13 & 14 Νοεμβρίου στάση εργασίας 11:00 έως 14:00 & 14:00 έως 17:00

ΟΛΜΕ (Καθηγητές) & ΔΟΕ (Δάσκαλοι) 13 & 14 Νοεμβρίου στάση εργασίας 11:00 έως 14:00 & 14:00 έως 17:00 , Στάσεις εργασίας κήρυξαν η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος ΔΟΕ και η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης εκπαίδευσης ΟΛΜΕ για την Τρίτη και την Τετάρτη.

Την Τρίτη η ΔΟΕ καλεί σε δίωρη παναττική στάση (12.00 - 14.00 και 14.00 - 16.00), ώστε οι εκπαιδευτικοί να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ενάντια στο μέτρο της διαθεσιμότητας δημοσίων υπαλλήλων. Η ΟΛΜΕ κήρυξε στάση 11.00 - 14.00 και 14.00 17.00.

Οι δύο ομοσπονδίες κήρυξαν στάσεις εργασίας τις ίδιες ώρες και την Τετάρτη, προκειμένου οι εκπαιδευτικοί να δώσουν το παρών στο συλλαλητήριο που διοργανώνεται στην πλατεία Κλαυθμώνος, στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής κινητοποίησης των συνδικάτων.

ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ, ΤΗΣ ΕΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΝΤ, ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ
Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου 2012,
Συμμετέχουμε με Πανελλαδική στάση εργασίας (11 π.μ. – 2 μ.μ. & 2μ.μ. – 5 μ.μ.)
Συλλαλητήρια σε όλες τις πόλεις, ΑΘΗΝΑ: στην Πλατεία Κλαυθμώνος στις 12 μ.
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ
ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ, ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ – ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ, ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ
ΩΡΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ
Διαρκής αγώνας για να ανατρέψουμε την πολιτική κυβέρνησης και τρόικας (ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ)

Πηγή: http://olme-attik.att.sch.gr

Print

Επιστράτευση ΟΛΜΕ (Καθηγητές), 17 Μαΐου & 20 έως 24 Μαΐου

Επιστράτευση ΟΛΜΕ (Καθηγητές), 17 Μαΐου & 20 έως 24 Μαΐου. Επιστράτευση των εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, μετά την απόφαση της ΟΛΜΕ να εισηγηθεί απεργία τις πρώτες έξι ημέρες των πανελλαδικών εξετάσεων, αποφάσισε η κυβέρνηση. Ο πρωθυπουργός υπέγραψε το σχετικό διάταγμα το απόγευμα του Σαββάτου και ήδη δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ. Από Δευτέρα θα επιδοθούν τα φύλλα πορείας στους καθηγητές.

Όπως έχει ήδη δημοσιευθεί από το ηλεκτρονικό «Βήμα» αργά το απόγευμα της Παρασκευής, η κυβέρνηση αποφάσισε να προχωρήσει στην επιστράτευση των καθηγητών, πριν δηλαδή λάβουν τις αποφάσεις τους οι τοπικές Ενώσεις Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ραδιοφωνικού σταθμού Βήμα 99,5, ήδη έχει δοθεί εντολή να τυπωθούν τα φύλλα επίταξης, τα οποία θα επιδοθούν σε 88.000 εκπαιδευτικούς. Η διαδικασία θα ξεκινήσει τη Δευτέρα και θα διαρκέσει τρεις ημέρες.

Πηγή: http://tovima.gr
Print

ΟΛΜΕ (Καθηγητές) 23-24 Σεπτεμβρίου 48ωρη απεργία

ΟΛΜΕ (Καθηγητές) 23-24 Σεπτεμβρίου 48ωρη απεργία , Η Γενική Συνέλευση προέδρων των ΕΛΜΕ της χώρας η οποία συνήλθε την Παρασκευή για να αποφασίσει την πορεία της απεργίας των Καθηγητών αποφάσισε τα παρακάτω: "Συνεχίζουμε τον απεργιακό αγώνα διαρκείας με απεργία Δευτέρα -Τρίτη, νέες Συνελεύσεις την Τρίτη και Γενική Συνέλευση Προέδρων ΕΛΜΕ την Τετάρτη.

Πηγήhttp://www.alfavita.gr